repasované notebooky, repasované počítače, predaj, servis
Repasované notebooky a počítače, ktoré šetria životné prostredie a aj vašu peňaženku
info@zebracomp.sk     0950 396 001
Zásady spracovania a ochrany osobných údajov

Zásady spracovania a ochrany osobných údajov

Ak ste našim zákazníkom, odberateľom noviniek alebo len návštevníkom webu, zverujete nám vaše osobné údaje. Naša firma zodpovedá za ich ochranu a zabezpečenie. Účelom tohto dokumentu je, aby ste boli oboznámený so zásadami a právami, ktoré v súvislosti s Nariadením o ochrane osobných údajov (Nariadenie Európskej únie upravujúce ochranu osobných údajov – GDPR – General Data Protection Regulation, v zmysle článku 13 a príslušných recitálov Nariadenia Európskeho parlamentu a Rady (EÚ) 2016/679 o ochrane fyzických osôb pri spracúvaní osobných údajov a o voľnom pohybe takýchto údajov) a v súvislosti so zákonom č. 18/2018 Z. z. o ochrane osobných údajov máte.

Kto je správcom vašich osobných údajov?

Správcom vašich osobných údajov je spoločnosť nlc s.r.o., IČO: 48148407, DIČ: 2120068104, IČ DPH: SK2120068104, so sídlom Lipová 66, 974 09 Banská Bystrica, zapísaná na Banská Bystrica, odd. Sro, vl.č.28080/S, ktorá prevádzkuje webové stránky zebracomp.sk a zebracomp.cz. Vaše osobné údaje spracovávame ako správca, to znamená, že určujeme, ako budú osobné údaje spracovávané a za akým účelom, na akú dlhú dobu a prípadne vyberáme aj ďalších spracovávateľov, ktorí nám budú so spracovávaním osobných údajov pomáhať.

Rozsah osobných údajov a účely spracovávania

Spracovávame osobné údaje, ktoré nám zveríte vy sami a to za týmito účelmi:

  • Poskytovanie služieb a plnenie zmluvy. Pre realizáciu obchodnej transakcie budeme potrebovať vaše osobné údaje v rozsahu: kontaktné a fakturačné údaje (krstné meno, priezvisko, e-mailová adresa, telefónne číslo, adresa bydliska a ak je zákazníkom podnikateľsky subjekt: názov spoločnosti, IČO, DIČ, IČ DPH).
  • Vedenie účtovníctva. Ak ste našim zákazníkom, vaše osobné (fakturačné) údaje potrebujeme, aby sme vyhoveli zákonnej povinnosti pre vystavovanie a evidenciu daňových dokladov.
  • Zasielanie obchodných oznámení a aktualít. Vaše osobné údaje (e-mail, meno a priezvisko), odkazy, na ktoré v týchto e-mailoch klikáte a kedy ich najčastejšie otvárate využívame za účelom priameho marketingu – zasielanie obchodných oznámení a aktualít. Ak ste našim zákazníkom, robíme tak z dôvodu oprávneného záujmu a teda predpokladáme, že vás naše aktuality a obchodné oznámenia zaujímajú a to po dobu 5 rokov od poslednej objednávky. Ak nie ste našim zákazníkom, zasielame vám aktuality a obchodné oznámenia len na základe vášho súhlasu a to po dobu 5 rokov od udelenia. Svoj súhlas môžete kedykoľvek odvolať za pomoci použitia odhlasovacieho odkazu v každom zaslanom oznámení.
  • Vyhodnotenie online súťaží. Vaše osobné údaje (e-mail, meno alebo prezývka) využívame za účelom vyhodnotenia súťaže. Tieto osobné údaje budeme spracovávať a uchovávať za týmto účelom maximálne 60 dní od termínu vyhodnotenia súťaže.
  • Fotografie a video záznamy z marketingových aktivít. V rámci niektorých našich marketingových aktivít vyhotovujeme fotografickú a video dokumentáciu. Fotografie a videá používame na účely prezentácie na internetových stránkach. V týchto materiáloch nenájdete mená účastníkov, alebo ich nájdete len v prípade, že sa jedná o referenciu a to na základe súhlasu. Ak by ste v prezentovaných materiáloch nechceli byť, zašlite nám prosím požiadavku na zmazanie konkrétnych materiálov.
  • Overenie spokojnosti s nákupom. Vašu spokojnosť s nákupom zisťujeme prostredníctvom e-mailových dotazníkov v rámci programu Overené zákazníkmi, do ktorého je náš e-shop zapojený. Tie vám zasielame zakaždým, keď u nás nakúpite. Pre zasielanie dotazníkov, vyhodnocovanie vašej spätnej väzby a analýzy nášho trhového postavenia využívame spracovateľa, ktorým je prevádzkovateľ portálu Heureka.sk; tomu pre tieto účely môžete odovzdávať informácie o zakúpenom tovare a vašu e-mailovú adresu. Môžete nás požiadať o zrušenie zasielania informácií tomuto sprostredkovateľovi.

Vaše osobné údaje si ponechávame po dobu premlčacích lehôt, ak zákon neustanovuje dlhšiu dobu k ich uchovávaniu alebo sme v konkrétnych prípadoch neuviedli inak.

Cookies

Pri prehliadaní našich internetových stránok zaznamenávame vašu IP adresu, to, ako dlho sa na stránkach zdržíte a ktoré stránky si prehliadate. Cookies používame pre meranie návštevnosti webu a pre prispôsobenie zobrazenia internetových stránok. Vďaka používaniu cookies vám môžeme ponúkať služby na čo najlepšej úrovni. Naše internetové stránky môžete tiež prehliadať v režime, ktorý neumožňuje zber osobných údajov. Používanie cookies môžete vo svojom prehliadači zakázať.

Zabezpečenie a ochrana osobných údajov

Vaše osobné údaje chránime v maximálnej možnej miere a to aj za pomoci moderných informačných technológií, ktoré zodpovedajú stupňu technického a technologického vývoja. Prijali sme a udržujeme všetky možné a aktuálne známe technické a organizačné opatrenia, ktoré zamedzujú zneužitiu, poškodeniu alebo zničeniu vašich osobných údajov.

Odovzdanie osobných údajov tretím osobám

K vašim osobným údajom majú prístup naši zamestnanci a spolupracovníci, ktorí sú viazaní mlčanlivosťou a preškolením v oblasti ochrany a bezpečnosti spracovávania osobných údajov.

Vaše osobné údaje odovzdávame aj tretím osobám, ktoré sú tiež v súlade s GDPR v rámci účelu spracovávania:

  • Slovak Parcel Service s.r.o., Senecká cesta 1, 900 8 Ivanka pri Dunaji, IČO: 31329217 (Poskytovanie služieb a plnenie zmluvy).
  • Janka Baňasová, Magurská 5, Banská Bystrica, IČO: 40089533 (Vedenie účtovníctva).
  • Jozef Bašnák – Real Marketing Strategy, K. F. Palmu 4, 034 01 Ružomberok, IČO: 51659581, (Zasielanie obchodných oznámení a aktualít)
  • KROS a.s., A. Rudnaya 21, 010 01 Žilina, IČO: 31635903 (Poskytovanie služieb a plnenie zmluvy, Vedenie účtovníctva).
  • Trust Pay, a.s. Za kasárňou 1 831 03 Bratislava, IČO: 36865800 (Poskytovanie služieb a plnenie zmluvy).
  • MailChimp, The Rocket Science Group, LLC, 675 Ponce de Leon Ave NE, Suite 5000, Atlanta, GA 30308 USA (Zasielanie obchodných oznámení a aktualít).
  • Google Analytics (Cookies).
  • Heureka Shopping s.r.o, Karolinská 650/1, 186 00 Praha 8 – Karlín, Česká Republika, C 218977 vedená u Mestského súdu v Prahe, IČO: 02387727 DIČ: CZ02387727 (Overenie spokojnosti s nákupom).

Je možné, že sa v budúcnosti rozhodneme využiť ďalšie tretie osoby pre uľahčenie a skvalitnenie spracovávania. Pri výbere ďalších tretích osôb za účelom spracovávania osobných údajov budeme klásť minimálne rovnaké nároky na zabezpečenie a kvalitu spracovania tak, ako na seba.

Odovzdanie osobných údajov mimo EÚ

Osobné údaje spracovávame výhradne v rámci EÚ alebo v ďalších krajinách, ktoré zaisťujú ekvivalentnú úroveň ochrany osobných údajov na základe rozhodnutia Európskej komisie.

Vaše práva v súvislosti s ochranou osobných údajov

V súvislosti s ochranou osobných údajov vám prislúchajú niektoré práva. Ak budete chcieť niektoré z týchto práv využiť, kontaktujte nás prostredníctvom e-mailovej adresy info@zebracomp.sk.

  • Máte právo na informácie, ktoré sú už plnené touto informačnou stránkou ohľadom spracovávania osobných údajov.
  • Vďaka právu na prístup nás môžete kedykoľvek vyzvať a my vám v lehote 30 dní zašleme informácie o tom, aké vaše osobné údaje spracovávame a za akými účelmi.
  • Máte právo na doplnenie a zmenu osobných údajov v prípade, že sa u vás niečo zmení alebo vidíte vaše osobné údaje ako neaktuálne, či neúplné.
  • Môžete využiť právo na obmedzenie spracovávania osobných údajov v prípade, ak sa domnievate, že spracovávame nepresné údaje alebo sa domnievate, že vaše údaje spracovávame nezákonne, ale nechcete všetky údaje zmazať alebo ak ste vzniesli námietku proti spracovávaniu. Rozsah osobných údajov alebo účelov spracovania môžete obmedziť napríklad odhlásením zo zasielania obchodných oznámení a aktualít.
  • Právo na vymazanie (byť zabudnutý). Ak si budete želať uplatniť toto právo, vymažeme všetky vaše údaje z nášho systému a aj zo systémov dielčích spracovávateľov (tretích osôb) a záloh. Na zaistenie práva na vymazanie potrebujeme lehotu 30 dní. V niektorých prípadoch je naša spoločnosť viazaná zákonnou povinnosťou, napríklad evidovaním vystavených daňových dokladov v lehote stanovenej zákonom. V tomto prípade zmažeme všetky osobné údaje, ktorú nie sú viazané iným zákonom. O dokončení vymazania vás budeme informovať na e-mail, z ktorého ste zaslali požiadavku.
  • Sťažnosť na Úrade na ochranu osobných údajov. Ak sa domnievate, že s vašimi osobnými údajmi nezachádzame v súlade so zákonom, máte právo sa so svojou sťažnosťou kedykoľvek obrátiť na Úrad na ochranu osobných údajov. Budeme však veľmi radi, ak s vašou domnienkou budete kontaktovať najprv nás, aby sme mohli prípadný problém vyriešiť a pochybenie napraviť.

Mlčanlivosť

Dovoľujeme si vás uistiť, že naši zamestnanci a spolupracovníci, ktorí budú spracovávať vaše osobné údaje, sú povinní zachovávať mlčanlivosť o osobných údajoch a o bezpečnostných opatreniach, ktorých zverejnenie by ohrozilo zabezpečenie vašich osobných údajov. Táto mlčanlivosť pritom trvá aj po skončení záväzkových vzťahov s nami. Bez vášho súhlasu nebudú vaše osobné údaje poskytnuté žiadnej ďalšej tretej osobe.

Kontaktné údaje

V prípade, že sa na nás budete chcieť v priebehu spracovania osobných údajov obrátiť, kontaktujte nás elektronicky na e-mailovú adresu: info@zebracomp.sk

Prehlásenie

Prehlasujeme, že ako správca vašich osobných údajov spĺňame všetky zákonné povinnosti vyžadované platnou legislatívou a to hlavne v súvislosti so zákonom č. 18/2018 Z. z. o ochrane osobných údajov a GDPR, teda že:

  • Vaše osobné údaje budeme spracovávať len na základe platného právneho dôvodu a to predovšetkým oprávneného záujmu, plnením zmluvy, zákonnej povinnosti alebo udelením súhlasu.
  • Podľa článku 13 GDPR plníme informačnú povinnosť ešte pred zahájením spracovania osobných údajov.
  • Umožníme vám uplatnenie a plnenie vašich práv podľa zákona o ochrane osobných údajov a GDPR.

Tieto Zásady spracovania a ochrany osobných údajov platia od 18.5.2018 a nahrádzajú predošlý dokument o ochrane osobných údajov, nachádzajúci sa TU.